Kochani wracam do Was dziś z genialnym przepisem na chleb bananowy! Może trochę smakuje jak biszkopt, ale jest na prawdę pyszny.
Oto przepis:
– 1 szklanka mąki migdałowej
– 2 średnie banany
– 3 całe jajka
– 1 łyżka oleju kokosowego
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1 łyżeczka wanilii ( laska )
– 1/4 łyżeczki soli morskiej
– 1/8 łyżeczki stevii, syropu klonowego lub kokosowego
Nastawiamy piekarnik na 190’C. Miksujemy wszystkie składniki w blenderze, by uzyskać kremową konsystencję. Wlewamy naszą masę do wyłożonej papierem foremki do pieczenia chleba i pieczemy. Druga opcja: Możemy podzielić masę na pół. Po pierwszej części przekładamy masę dodatkowo pokrojonym bananem i zalać drugą połową masy. W obu przypadkach pieczemy w piekarniku ok 1h.
Podajemy z sezonowymi owocami.
Smacznego!!!
Love, Ewa