Warsztaty to szansa na niezapomniane spotkania właśnie z Wami. To czas, w którym mogę przekazać Wam swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania, pielęgnacji i aktywności fizycznej. Kozienickie warsztaty wspominam szczególnie za ich wyjątkowy klimat i inspirujące rozmowy.
Ostatnie warsztaty motywacyjne poprowadziłam w Kozienicach w Kozienickim Centrum Rekreacji i Sportu, gdzie mogliśmy przygotować pyszne i zdrowe dania, mogliśmy porozmawiać o codziennych problemach i przede wszystkim poćwiczyć. Jestem freakiem jogi, więc nie mogło obyć się bez kilku podstawowych asan, tanecznych figur, które wykonałam razem z… Rafałem Maserakiem 🙂
Składniki:
płatki gryczane błyskawiczne Eska Agro
dojrzałe śliwki
cynamon
jogurt naturalny Krasnystaw
syrop klonowy
płatki migdałowe
woda
Płatki gryczane zalewamy wrzątkiem i czekamy 5 minut. W garnku podduszamy pokrojone drobno śliwki z cynamonem i syropem klonowym. Przekładamy płatki do miseczek, nakładamy gorące śliwki i na koniec dodajemy jogurt. Wszystko posypujemy płatkami migdałowymi.
Tortilla wege z sosem sezamowym – Mosso Impresje i serem pleśniowym Lazur
Składniki:
tortille
czosnek
czerwona, żółta i zielona papryka
młoda cukinia
pomidorki koktajlowe
ser pleśniowy Lazur
roszponka
pieprz czarny do smaku
olej rzepakowy lub masło klarowane
sos sezamowy Mosso Impresje
Na patelni z olejek rzepakowym podduszamy pokrojone w paski warzywa (oprócz roszponki) i dolewamy troszkę wody. Gdy warzywa będą gotowe posypujemy je pokruszonym serem pleśniowym, a na drugiej czystej i suchej patelni podgrzewamy tortille. Warzywa z serem układamy na tortilli, polewamy sosem sezamowym i zawijamy.
paluszki krabowe
pomidorki koktajlowe
mini mozzarella
czarne oliwki bez pestek
świeża bazylia
patyczki do koreczków
sól i pieprz
sos wasabi Mosso Impresje
części, pomidorki myjemy, a mozzarellę i oliwki odsączamy z płynu. Nadziewamy na
patyczki do koreczków na przemian: oliwka, mozzarella, pomidorek i paluszek
krabowy. Pomiędzy mozzarellą i oliwką umieszczamy listek, bądź dwa świeżej
bazylii. Tak przygotowane koreczki należy maczać w sosie wasabi.
Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej – Eska Agro
4 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
4 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
2 ząbki czosnku
szczypta suszonego oregano
6 kawałków suszonych pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
garść szpinaku
80g sera LazurUgotować kaszę gryczaną, wyłożyć na
większy talerz lub tacę, ostudzić (można przygotować wcześniej). Na patelni
delikatnie podsmażyć pestki słonecznika, następnie wlać olej rzepakowy i
zeszklić cebulę, pod koniec dodać starty czosnek, lekko zrumienić.
i smażyć, co chwilę mieszać przez ok. 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem.
natkę pietruszki i smażyć przez 1 minutę.Dodać opłukany, osuszony szpinak i
mieszać podgrzewając aż szpinak zmięknie. Odstawić z ognia i posypać serem.
Tartinki
gryczane – Grano’s z bananem i masłem orzechowym
masła orzechowego, kładziemy pokrojonego banana i jedną malinę.
z suszonymi pomidorami
miseczki przełóż gotowy hummus i gotowe.
Octim
______________________________
I love workshops. This the best chance for meet you face to face. This is the time in which I can give you my knowledge abouthow to eat healthy, about care and physical activity. My last workshops took place Kozienice and I remembered them because of unique atmosphere and inspiring conversations.