Warsztaty z Gwiazdą to inspirujące, cykliczne wydarzenie organizowane przez portal Allaboutlife. Dla mnie to wspaniałe spotkania, z których za każdym razem wychodzę bogatsza w wiedzę na temat zdrowego odżywiania czy pielęgnacji. Warsztaty to również czas, w których mogę spełnić się w roli prowadzącej, testerki pysznych potraw i coucha.
Nie tak dawno w Fat Buddha w Warszawie odbyła się kolejna edycja Warsztatów z Gwiazdą. Miałam okazję poprowadzić je po raz kolejny, a obok mnie w roli prowadzącego wystąpił przyjaciel Rafał Maserak. Muszę przyznać, że było to odważne połączenie – dwójka szalonych osób, zakochanych w tańcu i w ludziach. Te warsztaty po prostu nie mogły się nie udać 😉
Warsztaty z Gwiazdą były dla mnie dodatkowo wyjątkowe. Oprócz tego, że mogłam je poprowadzić to uczestnicy gotowali potrawy mojego autorstwa! To dla mnie ogromny zaszczyt, że mogłam podzielić się swoimi autorskimi przepisami na pyszne fit dania na każdy dzień. Jak wiecie jestem jedzeniowym freakiem szczególnie jeśli chodzi o zdrowe i lekkie potrawy, które pomogą utrzymać świetną sylwetkę na długie lata!
Dzięki Rafałowi Maserakowi mogliśmy wspólnie zarazić wszystkich uczestników tym co kochamy najbardziej – tańcem. Wykłady oczywiście są super, ale przerywnik w postaci krótkiej lekcji tańca rozładował atmosferę. Wszyscy bawili się naprawdę świetnie. Na twarzy blogerek – Ash Plum Plum czy Thirthy Fashion Blog uśmiech i świetny nastój towarzyszył do końca warsztatów. Wystarczyła mieszanka tańca, mnie i Rafała Maseraka 🙂
Warsztaty z Gwiazdą to cudowny czas, który mogę spędzić wśród ciekawych ludzi. Każda edycja jest inna, na każdym spotkaniu pojawiają si nowi ciekawi ludzie, nowe tematy i problemy. Mogę z całą pewnością powiedzieć, że nigdy nie jest na nich nudno. Warsztaty to spotkania pełne kulinarnych inspiracji, na których zawsze można nauczyć się nowych trików kulinarnych, poznać nowe zdrowe produkty i czasem niesamowite triki na ich przygotowanie. Warsztaty z Gwiazdą to też prezentacja nowości kosmetycznych. Tym razem mogłam poznać aż dwie nowe marki koreańskich kosmetyków – Shangpree oraz JJ Young By Caolion Lab.
Podczas Warsztatów organizatorzy starają się przygotować dania, które w szybki i łatwy sposób można odtworzyć w domu. Dziś chciałam podzielić się dwoma super przepisami na mega zdrowe i pożywne śniadanie lub drugie śniadanie oraz przepisem na energetyczny napój, który można pić przez cały dzień. Jak zobaczycie niewiele składników w oryginalnym połączeniu to gwarancja zdrowego i pożywnego śniadania, które na stałe wpisze się w Wasze menu.
Truskawkowy słoik – płatki owsiane z musem truskawkowym
Do przygotowania będą potrzebne:
1 szklanka płatków owsianych bez gotowania (ESKA)
1 i 1⁄2 szklanki (napój ryżowy kokosowy Eko Wital)
2 łyżki nasion chia
2 łyżki syropu klonowego ( Eko Wital )
1 laska wanilii
1⁄2 łyżeczki cynamonu
mus z truskawek (Hortex)
wiśnie mrożone (Hortex)
do ozdobienia czekolada (Eko Wital)
płatki migdałów
Do większej miski wrzucamy : płatki owsiane, mleko ryżowe, chia, syrop klonowy, wanilię, cynamon. Mieszamy całość delikatnie i odstawiamy na 10 – 15 min. Nakładamy naprzemiennie z dżemem do słoika. Ozdabiamy mrożonymi wiśniami, posypujemy pokruszoną czekoladą wegańską Eko Wital i płatkami migdałów.
Mus z truskawek
Do przygotowania będą potrzebne:
2 szklanki mrożonych truskawek (Hortex)
1 łyżka syropu klonowego (Eko Wital)
3 łyżki chia
Wrzucamy truskawki i syrop klonowy do blendera. Miksujemy. Przekładamy do słoika, dodajemy nasiona chia. Odstawiamy na 10 min.
Naleśniki z mąki ryżowej oraz gryczanej
Do przygotowania naleśników będą potrzebne:
2 szklanki mąki ryżowej oraz gryczanej (ESKA)
2 jajka bio
1 szklanka mleka ryżowego (Eko Wital)
1 szklanka wody – może być gazowana
szczypta soli himalajskiej
1 łyżka cukru kokosowego lub miód
1 łyżeczka masła klarowanego (Eko Wital)
owoce mrożone ( Hortex np. maliny, truskawki, jagody)
syrop klonowy (Eko Wital)
1 łyżka masła orzechowego (PLANTA FOOD)
jogurt naturalny (Krasnystaw)
Do miski przesypujemy mąkę. Do mąki dodajemy szczyptę soli, łyżkę cukru lub miodu oraz szklankę mleka i szklankę wody. Jajka po kolei wbijamy do mąki. Całość miksujemy mikserem na gładkie ciasto. Nagrzewamy patelnię, dodajemy 1 łyżeczkę masła klarowanego i wylewamy porcje ciasta. Smażymy na złoto z obu stron. Smarujemy naleśnik odrobiną masła orzechowego. Podajemy ze świeżymi owocami, syropem klonowym i jogurtem zamiast śmietany.
Orzeźwiający napój z kiwi
Do przygotowania napoju będą potrzebne:
lód
schłodzony sok jabłkowy z imbirem (Oryginalny Sok)
2 łyżeczki cukru kokosowego
1 kiwi¼ limonki
1 łyżka soku z limonki (Oryginalny Sok)
Limonki należy sparzyć, a następnie obrać kiwi. Kiwi kroimy w kostkę, a limonki na mniejsze kawałki. Skórkę zostawiamy. Limonki i kiwi przekładamy do szklanek. Owoce rozgniatamy moździerzem. Dodajemy resztę składników drinka i mieszamy.
Warsztaty z Gwiazdą to niezapomniane doświadczenie i platforma rozmów z wieloma ciekawymi osobami. To wspaniałe znajomości często na całe życie. Warsztaty to też miejsce, w którym wiele marek może zaprezentować swoje produkty. I tak wszyscy uczestnicy mogli poznać takie marki jak Life Wellness, sery Lazur, meble Rosanero, wspaniałe lody z Wytwórni Lodów Polskich od „U Lodziarzy”.
Wszystkim sponsorom dziękuję za cudowny czas!
Love Ewa 🙂
______________________________________
Workshops with the Star is an inspiring, cyclical event organized by the Allaboutlife portal. For me, it’s great meetings, which every time I go out richer in knowledge about healthy eating or care. Workshops are also a time in which I can fulfill myself as a leading and tester of delicious dishes.
Not so long ago in Fat Buddha in Warsaw another edition of Workshops with a Star took place. I had the opportunity to lead them once again, and Rafał Maserak, a friend of mine, appeared next to me in the lead role. I must admit that it was a bold combination – two crazy people, in love with dance and people. These workshops just could not go wrong;)
Workshops with the Star were extraordinary for me. In addition to being able to lead them, the participants cooked my dishes! It is a great honor for me that I could share my original recipes for delicious fit dishes for every day. As you know, I am a food freak especially when it comes to healthy and light dishes that will help keep a great figure for many years!
Thanks to Rafał Maserak, we were able to infect all participants with what we love the most – dance. The lectures, of course, are great, but the interlude in the form of a short dance lesson unloaded the atmosphere. Everyone was having a great time. On the bloggers’ face – Ash Plum Plum or Thirthy Fashion Blog smile and a great mood accompanied the end of the workshop. A mix of dance, me and Rafał Maserak was enough 🙂
Workshops with a Star is a wonderful time that I can spend among interesting people. Each edition is different, new interesting people, new topics and problems appear at every meeting. I can say with certainty that it is never boring. Workshops are meetings full of culinary inspirations, on which you can always learn new culinary tricks, get to know new healthy products and sometimes amazing tricks to prepare them. Workshops with the Star are also a presentation of cosmetic novelties. This time I could meet as many as two new brands of Korean cosmetics – Shangpree and JJ Young By Caolion Lab.
During the Workshops, the organizers try to prepare dishes that can be quickly and easily recreated at home. Today I wanted to share two great recipes for a healthy and nutritious breakfast or a second breakfast and a recipe for an energetic drink that you can drink throughout the day. As you will see few ingredients in the original combination is a guarantee of a healthy and nutritious breakfast, which will become a permanent part of your menu.
Strawberry jar – oatmeal with strawberry mousse
You will need to prepare for:
1 glass of oatmeal without cooking (ESKA)
1 and 1/2 glasses (Eco Wital coconut rice drink)
2 tablespoons of chia seeds
2 tablespoons of maple syrup (Eco Wital)
1 vanilla stick
1/2 a teaspoon of cinnamon
strawberry mousse (Hortex)
frozen cherries (Hortex)
to decorate chocolate (Eco Wital)
almond flakes
We put into the bigger bowl: oatmeal, rice milk, chia, maple syrup, vanilla, cinnamon. Mix the whole gently and leave it for 10 – 15 minutes. We apply alternately with jam to the jar. Decorate with frozen cherries, sprinkle with crushed vegan Eko Wital chocolate and almond flakes.
Strawberry mousse
You will need to prepare for:
2 glasses of frozen strawberries (Hortex)
1 tablespoon of maple syrup (Eco Wital)
3 tablespoons chia
We throw strawberries and maple syrup into the blender. We mix. We translate to a jar, add chia seeds. Leave it for 10 minutes.
Pancakes from rice and buckwheat flour
To prepare pancakes you will need:
2 cups of rice and buckwheat flour (ESKA)
2 bio eggs
1 cup of rice milk (Eco Wital)
1 glass of water – can be carbonated
a pinch of Himalayan salt
1 tablespoon of coconut sugar or honey
1 teaspoon of clarified butter (Eko Wital)
frozen fruit (Hortex, e.g. raspberries, strawberries, blueberries)
maple syrup (Eko Wital)
1 tablespoon of peanut butter (PLANTA FOOD)
natural yogurt (Krasnystaw)
We pour the flour into the bowl. Add a pinch of salt, a spoonful of sugar or honey and a glass of milk and a glass of water to the flour. Cut the eggs one by one into the flour. The whole is mixed with a mixer for a smooth dough. Preheat the pan, add 1 teaspoon of clarified butter and pour out the dough portions. We’re cooking gold on both sides. We grease the pancake with a bit of peanut butter. Serve with fresh fruit, maple syrup and yogurt instead of cream.
A refreshing kiwi drink
To prepare the drink you will need:
ice
chilled apple juice with ginger (Original Juice)
2 teaspoons of coconut sugar
1 kiwi fruit lime
1 tablespoon of lime juice (Original Juice)
Lime the lime and then peel the kiwi. Cut the kiwis into cubes and cut the limes into smaller pieces. We leave the skin. Cut lime and kiwi into glasses. Fry the fruit with a mortar. We add the rest of the ingredients of the drink and mix.Workshops with a Star is an unforgettable experience and a platform for conversations with many interesting people. They are great acquaintances often for a lifetime. Workshops are also a place where many brands can present their products. And so all participants could get to know brands such as Life Wellness, Lazur cheese, Rosanero furniture, great ice cream from the Polish Ice Cream Factory from „U Lodziarzy”.
I would like to thank all sponsors for a wonderful time!
Love Ewa 🙂