Początek lata to dobry czas na oczyszczanie organizmu. Słońce dodaje nam energii, jesteśmy bardziej pobudzeni, więc też łatwiej nam zrezygnować z ciężkich potraw i dawnych przyzwyczajeń. Wykorzystajcie więc ten sprzyjający czas i wprowadźcie zupping!
Nie wiem czy wiecie, ale zupping to krótka, ale bardzo skuteczna dieta. Jej bazę stanowi spożywanie ciepłych zup. Ma to na celu oczyszczenie organizmu, odciążenie układu pokarmowego od przetworzonego
jedzenia i dostarczenie mu dużej ilości błonnika. Wielką zaletą zuppingu jest to, że reguluje trawienie, oczyszcza, rozgrzewa i… przyczynia się do utraty wagi 🙂
jedzenia i dostarczenie mu dużej ilości błonnika. Wielką zaletą zuppingu jest to, że reguluje trawienie, oczyszcza, rozgrzewa i… przyczynia się do utraty wagi 🙂
Polecam Wam przejście na 1-3 dniowy zuping. Zobaczycie, że poczujecie się lepiej, a przygotowanie pysznych zup nie jest czasochłonne i trudne! Jeśli macie jeszcze maszynę do robienia zup to w ogóle nie powinniście się zastanawiać tylko działać. Ja nie tak dawno zainwestowałam w sprzęt marki Morphy Richards i jestem z niego baaardzo zadowolona. Nie muszę stać przy garach i pilnować jak gotuje się moja zupa. Dla mnie rewelacja! W tym czasie mogę pracować przy komputerze, zrobić pranie, lub wyjść na szybkie zakupy.
Wegańska kalafiorowa zupa krem
Do przygotowania zupy będą potrzebne:
1⁄2 szklanki nerkowców
1⁄2 szklanki nerkowców
1 mała czerwona posiekana cebula
1 czerwona drobno pokrojona papryka
1 łyżeczka oleju kokosowego
2 selery naciowe pokrojone
2 marcherwki, pokrojone
2 ząbki czosnku
1 cały kalafior, pokrojony
6 szklanek bulionu
tymianek najlepiej świeży
1 łyżeczka soli morskiej
pieprz
Zazwyczaj przy przygotowywaniu tej zupy rozgrzewałam piekarnik do 180C. A teraz włączam sprzęt i wszystko robię w nim! Namoczone w nocy nerkowce blenduję. Jeśli nie macie robota do przygotowywania zup to wyłóżcie czerwoną paprykę i cabulę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajcie oleju i mieszajcie warzywa. Całość pieczcie ok 20 min mieszając w połowie czasu. Dzięki mojej nowej maszynie do zup, wszystko robię w tym urządzeniu. Nastawiam urządzenie do zup i wrzucam warzywa. Nastawiam program podsmażanie i po chwili mieszam. Po zakończeniu programu podsmażanie dodaję seler i marchewkę, dorzucam czosnek, kalafiora, tymianek , dolewam bulion warzywny. Nastawiam program na zupę krem. Dodaję zblendowane nerkowce. Po ugotowaniu dodaję sól, pieprz i świeży tymianek.
Wegański krem z brokułów
Do przygotowania zupy będą potrzebne:
3⁄4 szklanki namoczonych nerkowców
2 łyżeczki oleju kokosowego
2 średnie cebulki posiekane
2 selery naciowe pokrojone
3 marchewki pokrojone
3 ząbki czosnku
7 szklanek brokułów
6 szklanek wody
1 ½ łyżeczki soli morskiej
pieprz
5 szkalnek bulionu warzywnego
Wieczorem zalewam wodą nerkowce by zmiękły, lub ciepłą wodą na 15 min przed blendowaniem. Dodaję olej kokosowy do mojego urządzenia Morphy Richards. Wrzucam cebulę, sól, seler, marchew, czosnek i brokuła. Dodaję 5 szkalanek bulionu, sól, pieprz. Nastawiam program krem. Odlewam wodę z nerkowców, blenduuje je na krem. Gdy program się skończy dolewam zblendowane nerkowce do zupy i mieszam łyżką. Jeśli trzeba doprawiam solą i pieprzem na koniec.
Smacznego!
Love Ewa :)kombinezon Sandro Paris, kolczyki Moie
_________________________________
The beginning of summer is a good time to cleanse the body. The sun gives us energy, we are more excited, so it’s also easier for us to give up heavy dishes and old habits. So take advantage of this favorable time and introduce zuping!
I do not know if you know, but zuping is a short but very effective diet. Its base is the consumption of warm soups. This is to cleanse the body, relieve the digestive system from processed food and provide it with a large amount of fiber. The great thing about zuping is that it regulates digestion, cleanses, warms and … contributes to weight loss 🙂
I recommend you the transition to 1-3 day zuping. You will see that you will feel better, and preparing delicious soups is not time-consuming and difficult! If you still have a soup making machine, you should not only think about acting at all. I have invested in Morphy Richards equipment not so long ago and I am very pleased with it. I do not have to stand by the garages and watch how my soup is boiled. A revelation for me! During this time I can work on the computer, do the laundry, or go out for quick shopping.
Vegan cauliflower cream soup
To prepare soup you will need:
1/2 cup of cashews
1 small red chopped onion
1 red finely chopped pepper
1 teaspoon of coconut oil
2 chopped celery leaves
2 marchers, cut2 cloves of garlic
1 whole cauliflower, sliced
6 glasses of broththyme best fresh
1 teaspoon of sea saltpepper Usually, when preparing this soup, I warmed up the oven to 180C. And now I turn on the equipment and everything I do in it! The cashews soaked in the night blend. If you do not have a robot to prepare soups, put the red pepper and cabbage on a baking tray lined with paper baking. Add oil and mix vegetables. Allow about 20 minutes to mix and mix halfway through time. Thanks to my new soup machine, I do everything in this device. I set the soup machine and throw the vegetables. I set the frying program and mix after a while. After finishing the program I add celery and carrots, add garlic, cauliflower, thyme, pour in vegetable broth. I set a cream soup program. I add the blended cashews. After cooking, I add salt, pepper and fresh thyme.
1/2 cup of cashews
1 small red chopped onion
1 red finely chopped pepper
1 teaspoon of coconut oil
2 chopped celery leaves
2 marchers, cut2 cloves of garlic
1 whole cauliflower, sliced
6 glasses of broththyme best fresh
1 teaspoon of sea saltpepper Usually, when preparing this soup, I warmed up the oven to 180C. And now I turn on the equipment and everything I do in it! The cashews soaked in the night blend. If you do not have a robot to prepare soups, put the red pepper and cabbage on a baking tray lined with paper baking. Add oil and mix vegetables. Allow about 20 minutes to mix and mix halfway through time. Thanks to my new soup machine, I do everything in this device. I set the soup machine and throw the vegetables. I set the frying program and mix after a while. After finishing the program I add celery and carrots, add garlic, cauliflower, thyme, pour in vegetable broth. I set a cream soup program. I add the blended cashews. After cooking, I add salt, pepper and fresh thyme.
Vegan cream with broccoli
To prepare soup you will need:
3/4 cup of soaked cashews
2 teaspoons of coconut oil
2 medium chopped onions
2 chopped celery leaves
3 carrots cut up
3 cloves of garlic
7 glasses of broccoli
6 glasses of water
1½ teaspoons of sea saltpepper
5 glasses of vegetable brothIn
the evening I pour water on the cashews to soften, or warm water for 15
minutes before blending. I add coconut oil to my Morphy Richards
device. I put onions, salt, celery, carrots, garlic and broccoli. I add 5 broth, salt and pepper stewards. I set a cream program. I cast the water from the cashews, blend them into cream. When the program is over, I pour the blended cashews into the soup and mix with a spoon. If necessary, season with salt and pepper at the end.
3/4 cup of soaked cashews
2 teaspoons of coconut oil
2 medium chopped onions
2 chopped celery leaves
3 carrots cut up
3 cloves of garlic
7 glasses of broccoli
6 glasses of water
1½ teaspoons of sea saltpepper
5 glasses of vegetable brothIn
the evening I pour water on the cashews to soften, or warm water for 15
minutes before blending. I add coconut oil to my Morphy Richards
device. I put onions, salt, celery, carrots, garlic and broccoli. I add 5 broth, salt and pepper stewards. I set a cream program. I cast the water from the cashews, blend them into cream. When the program is over, I pour the blended cashews into the soup and mix with a spoon. If necessary, season with salt and pepper at the end.
Bon Appetit!
Love Ewa 🙂
overalls Sandro Paris, earrings Moie