fbpx

WARSZTATY Z GWIAZDĄ – EVENT PEŁEN INSPIRACJI I ŚWIETNEJ ZABAWY

 

W maju odbyły się kolejne już Warsztaty z Gwiazdą. Organizowane są one przez portal Allaboutlife.pl. To spotkanie podczas którego można spotkać się ze wspaniałymi ludźmi, wysłuchać bardzo ciekawych urodowych wykładów, ale przede wszystkim ugotować pyszne dania.

Warsztaty z Gwiazdą to cudowne wydarzenie, w którym bardzo lubię uczestniczyć. W maju odbyła się jego kolejna edycja. Dla mnie jest to bardzo inspirujący czas, w którym mam szansę poznać nowych ludzi (blogerki, gwiazdy), wymienić swoje doświadczenia kulinarne, a nawet podzielić się swoją wiedzą! Poprzednie Warsztaty z Gwiazdą miałam zaszczyt poprowadzić 🙂 Tym razem w roli prowadzących i gwiazd zarazem wystąpiła Kasia Błażejewska-Stuhr i Monika Mrozowska.
Podczas majowych Warsztatów spotkałam się z dwójką moich przyjaciół: Matatą i Magdą Antosiewicz. Oboje to wspaniali ludzie, świetni blogerzy o ogromnej wiedzy i dużym poczuciu humoru. Matata prowadzi znany blog MatataSingleDad, gdzie dzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z wychowanie dwóch cudownych córek. Magda Antosiewicz prowadzi z sukcesem aż dwa blogi na Instagramie – ThirthyFashionBlog oraz ThirthyCooking, które pełne są inspiracji modowych, urodowych oraz w ostatnim czasie też żywieniowych.
Podczas warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Kasię Błażejewską-Stuhr i Monikę Mrozowską wszyscy uczestnicy przygotowali wiele pysznych i zdrowych dań. Ja będąc w zespole z Matatą mieliśmy za zadanie ugotować sycącą i bardzo zdrową zupę z brokułami, fasolką i bobem. Do jej przygotowania wykorzystaliśmy:
2 ząbki czosnku
mały kawałek imbiru wielkości kciuka
3 łyżki oliwy z oliwek
szczyptę pieprzu cayenne
1 łyżeczkę cukru trzcinowego
300 g żółtej
1/2 brokuła mrożonego Hortex albo świeżego
bób mrożony Hortex
1 średnią marchewkę
250 ml mleka kokosowego
250 ml wody
4 łyżki sosu sojowego
200 g fasolki szparagowej  zielonej mrożonej Hortex
200 g ryżu basmatiRyż gotujemy w podwójnej ilości lekko osolonej wody ok. 10 minut aż wchłonie całą wodę. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy poszatkowany ząbek czosnku oraz obrany i starty na małej tarce imbir.  Podsmażamy chwilę ciągle mieszając i dorzucamy pokrojonego na małe różyczki brokuła,  pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę,  oraz fasolkę szparagową żółtą i zieloną. Warzywa zalewamy wodą i mlekiem kokosowym. Dodajemy cukier trzcinowy, odrobinę pieprzu cayenne i sos sojowy. Gotujemy ok. 10 minut, aż warzywa staną się al dente.
Do miseczek nakładamy ryż basmati i wlewamy gotową  zupę.

 

Innym bardzo ciekawym przepisem, który bardzo przypadł mi do gustu jest sałatka z kaszy bulgur, którą podawać można na ciepło i na zimno. Do jej przygotowania będą potrzebne:

1 szklanka kaszy bulgur Cenos
opakowanie zupy wiosennej Hortex
czerwona papryka
garść kiełków
2 łyżki sezamu
2 łyżki pokrojonej w kostkę fety
do skropienia Naturalny Olej z Pestek Dyni Tłoczonym Na Zimno Green Spoon
kilka łyżek masła klarowanego (do smażenia)

Kaszę ugotuj, zupę wiosenną podsmaż na maśle klarowanym, paprykę pokrój w kostkę, sezam podpraż na suchej patelni, wymieszaj wszystkie składniki.

Podczas warsztatów urodowych przygotowanych przez Aura Distribution – dystrybutorów takich marek jak OMG!, Cremorlab czy Cettua, zapoznałam się z bardzo ciekawymi kosmetykami koreańskimi, dzięki którym możliwe jest pełne oczyszczenie twarzy. Czy wiecie, że to własnie Koreanki mogą poszczycić się najpiękniejszą cerą właśnie dzięki stosowanej pielęgnacji? Dla mnie muszę przyznać była to nowość i zarazem bardzo duża nauka. Tym bardziej, że jestem urodowym freakiem i cały czas poszukuję nowych rozwiązań, które pozwolą na zachowanie zdrowej i pięknej skóry na długie lata!

 

Kochani, dbajcie o siebie. Poszukujcie inspiracji i cały czas starajcie się doskonalić. Jeśli macie możliwość uczestniczyć w szkoleniach, warsztatach to koniecznie z nich skorzystajcie. Moim zdaniem to kopalnia wiedzy i nowych cudownych znajomości!

Love Ewa 🙂

zdjęcia Paweł Wodzyński, garnitur Ewa Szabatin, body Ewa Szabatin, koszyk Cult Gaia, buty Sophia Webster
______________________________________

In May, another Workshops with a Star were held. They are organized by the Allaboutlife.pl portal. This is a meeting during which you can meet wonderful people, listen to very interesting beauty lectures, but above all, cook delicious dishes.

 

Beloved, take care of yourself. Look for inspiration and try to improve all the time. If you have the opportunity to participate in trainings and workshops, be sure to use them. In my opinion, it is a mine of knowledge and new wonderful acquaintances!
Workshops with a Star is a wonderful event in which I really like to participate. In May, its next edition took place. For me it is a very inspiring time in which I have the chance to meet new people (bloggers, celebrities), exchange my culinary experiences and even share my knowledge! Previous Workshops with the Star I had the honor to lead 🙂 This time in the role of leading and stars also performed by Kasia Błażejewska-Stuhr and Monika Mrozowska.
During the May Workshops, I met with two of my friends: Matata and Magda Antosiewicz. Both are great people, great bloggers with great knowledge and a great sense of humor. Matata runs a well-known blog MatataSingleDad, where she shares her experiences related to raising two wonderful daughters. Magda Antosiewicz successfully runs two blogs on Instagram – ThirthyFashionBlog and ThirthyCooking, which are full of fashion inspirations, beauty and recently also nutritional ones.
During the cooking workshops run by Kasia Błażejewska-Stuhr and Monika Mrozowska all participants prepared a lot of delicious and healthy dishes. I was in the team with Matata to cook a filling and very healthy soup with broccoli, beans and broad beans. We used it for its preparation:
2 cloves of garlic
a small piece of ginger the size of a thumb
3 tablespoons of olive oil
a pinch of cayenne pepper
1 teaspoon of cane sugar
300 g yellow
1/2 of frozen Hortex or fresh broccoli
Hortex frozen broad beans
1 medium carrot
250 ml of coconut milk
250 ml of water
4 tablespoons of soy sauce
200 g of green frozen Hortex bean
200 g basmati rice
Cook the rice in a double amount of lightly salted water for about 10 minutes until it absorbs all the water. Place the chopped clove of garlic and peeled and grated ginger on the hot olive oil. Fry for a moment, stirring constantly and add the broccoli cut into small florets, cut into thin slices carrots, and green and yellow bean. Fill the vegetables with water and coconut milk. We add cane sugar, a little cayenne pepper and soy sauce. Cook for about 10 minutes, until the vegetables become al dente. Put the basmati rice in the bowls and pour the ready soup.
Another very interesting recipe that I liked the most is the bulgur porridge salad, which can be served hot and cold. To prepare it you will need:
1 cup of Bulgur Cenos
packaging of spring soup Hortex
Red pepper
a handful of sprouts
2 tablespoons of sesame seeds
2 tablespoons diced feta
to sprinkle Natural Pumpkin Cold Pressed Pumpkin Oil
a few tablespoons of clarified butter (for frying)
  Cook the porridge, fry the spring soup in clarified butter, pepper cut into cubes, sesame in a dry pan, mix all the ingredients.
During the beauty workshops prepared by Aura Distribution – distributors of brands such as OMG !, Cremorlab or Cettua, I got acquainted with very interesting Korean cosmetics, thanks to which it is possible to completely cleanse my face. Do you know that Korean women can be proud of the most beautiful complexion thanks to the applied care? For me, I have to admit it was a novelty and at the same time a very big science. The more that I am a beauty freak and I am constantly looking for new solutions that will allow me to keep healthy and beautiful skin for many years!
Love Ewa 🙂
photo Paweł Wodzyński, suit Ewa Szabatin, body Ewa Szabatin, basket Cult Gaia, shoes Sophia Webster