Śniadanie to podstawowy posiłek dnia. To dzięki niemu zyskujemy energię na cały dzień pracy, a później ćwiczeń. Dlatego warto postawić na zdrowe składniki, które doda nam energii i pozwoli zachować fit sylwetkę.
BEAUTY BANANA BOWL
- 2 dojrzałe mrożone banany
- 2 szklanki pokrojonego świeżego ananasa
- 1,5 szklanki mleka kokosowego (napój z kartonu np, Alpro)
- do ozdobienia: banan, płatki kokosowe (uwaga! nie używajcie wiórków), nasiona chia, granola bio, orzechy nerkowca
BEAUTY RASPBERRY BOWL
- 2 szklanki mrożonych malin
- 1 duży mrożony banan
- 2/3 szklanki mleka kokosowego (napój z kartonu np, Alpro)
- łyżeczka nasion chia
- do ozdobienia z kolei należy użyć pokruszoną gorzką czekoladę, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, jadalne kwiatki.
BEAUTY BUDDAH BOWL
- pieczona cieciorka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 puszka cieciorki (bio) – odlana woda, wysuszona cieciorka najlepiej bez skórki
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
- sól morska oraz świeży pieprz do smaku
- Quinoa – komosa ryżowa
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 1 szklanka wody
- szczypta soli
- 2 szklanki mieszanki sałat
- 1 szklanka czerwonych pomidorków cherry
- 1 dojrzałe ciemne awokado
- 1 żółta papryka (podduszona)
- 1/2 szklanki oliwek ciemnych kalamata
- 1/2 szklanki hummusu
- 1 puszka cieciorki (bio)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka tahini
- sok z 1/2 cytryny
- sól morska
- 1/4 – 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka oliwy z oliwek
komosę ryżową ok 10-15 min w osolonej wodzie. Rozgrzewamy piekarnik do
200 C. W misce mieszamy cieciorkę, oliwę, bazylie, czosnek w proszku,
sól, pieprz i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 20 – 30 min w między czasie mieszając cieciorkę. Przygotowujemy
Beauty Buddah Bowl kładąc na dół ładnej dużej miski najpierw mieszankę
sałat, pomidorki, awokado, oliwki, cieciorkę, komosę ryżową. Na koniec
dodajemy humus na środek miski.
BEAUTY SWEET POTATO BURRITO BOWL
- sos
1/2 ostrej czerwonej papryczki - ząbek czosku
- 1-2 łyżeczki kminku
mielonego - sok z 1 lemonki i troszkę startej skórki
- 1 łyżeczka syropu z
agavy - sól morska, pieprz
- 1/8 szklanki oliwy z oliwek
- woda
ryż w lekko osolonej wodzie – czas gotowania według opakowania. Do
blendera wrzucamy wszystkie składniki do sosu i blendujemy. Gotujemy
obrane i pokrojone bataty w lekko osolonej wodzie przez ok 10 min.
Odsuszamy i odstawiamy. W osobnym garnku/głębszej patelni mieszamy
fasolę z 1/2 sosu, dodajemy cebulę i prawie całą kolendrę. Dodajemy
soli, pieprzu i lekko podgrzewamy. Odstawiamy na bok. Rozgrzewamy w
między czasie piekarnik na 200 C i na papier do pieczenia kładziemy
bataty oraz pokrojoną czerwoną paprykę i polewamy 1/4 sosu. Pieczemy ok
10-12 min. Do ładnej dużej miski nakładamy ugotowany wcześniej ryż,
czarną fasolę oraz bataty. Póżniej dodajemy czerwoną paprykę i resztkę
kolendry, dokładamy awokado i polewamy wszystką resztą sosu.
Breakfast is a basic meal of the day. It is thanks to him that we gain energy for the whole day of work and later for exercises. That is why it is worth to put on healthy ingredients that will give us energy and keep fit figure.
pleasure to cook in the kitchen of the well-known morning program
„Question for breakfast” on TVP 2. It is a great pleasure to be able to
transmit live experiences on the food on the air live on the air. I care about the Poles to start eating more healthily, to put on good products that are not expensive at all!The recipes that I presented at my last visit on TV are very tasty, rich in vitamins and ingredients. And most importantly – they do not require long preparation! Be sure to try the transfers for your favorite beauty bowl, ie bowls full of energy, healthy and fit products. Thanks to them your body will be beautiful, firm and healthy. You can eat them for breakfast, but also for a double or dinner. Remember! You have to take care of your body from the inside, and the beauty bowl is a great treatment!
BEAUTY BANANA BOWL
- 2 ripe frozen bananas
- 2 glasses of sliced fresh pineapple
- 1.5 glasses of coconut milk
- for decorating: banana, coconut flakes (note: do not use chips), chia seeds, bio granola, cashew nuts
BEAUTY RASPBERRY BOWL
- 2 cups of frozen raspberries
- 1 large frozen banana
- 2/3 cup of coconut milk (a drink from a cardboard, eg Alpro)
- teaspoon of chia seeds
- to decorate, in turn, use crushed dark chocolate, hazelnuts, coconut flakes, edible flowers.
BEAUTY BUDDAH BOWL
- roasted chickpeas
- 1 teaspoon of olive oil
- 1 chickpea can (bio) – cast water, dried chickpeas preferably without skin
- 1/4 teaspoon of dried basil
- 1/4 teaspoon of garlic powder
- sea salt and fresh pepper to taste
- Quinoa
- 1/2 cup of quinoa
- 1 glass of water
- pinch of salt
- 2 glasses of salad mix
- 1 glass of red cherry tomatoes
- 1 ripe dark avocados
- 1 yellow pepper (dried)
- 1/2 glass of dark kalamata olives
- 1/2 glass of hummus
- 1 chickpeas can (bio)
- 1 clove of garlic
- 1 tahini spoon
- 1/2 lemon juice
- sea salt
- 1/4 – 1/2 glass of water
- 1 tablespoon of olive oil
the oven to 200 C. Mix the chickpeas, olive oil, basil, garlic powder,
salt and pepper in a bowl and put on a baking tray lined with baking
paper. Bake 20 – 30 mins while stirring chickpeas. We
prepare the Beauty Buddah Bowl by laying down a nice large bowl, first a
mix of salads, tomatoes, avocado, olives, chickpeas, quinoa. Finally, add the humus to the center of the bowl.
BEAUTY SWEET POTATO BURRITO BOWL
To prepare it you need:
- sauce 1/2 sharp red pepper
- clove of garlic
- 1-2 teaspoons ground cumin
- 1 lemon juice and a little grated skin
- 1 teaspoon of agave syrup
- sea salt, pepper
- 1/8 cup of olive oil
- water
Bowl:
- 1 large sweet potato – sweet potato cut into squares
- 1 cup of black beans from a can
- 1/8 cup of chopped red onion
- a handful of fresh coriander
- 1 large sweet red paprika
- cooked brown rice
- 1 ripe dark avocados
Cook the rice in lightly salted water – cooking time according to the packaging. We put all the ingredients in the sauce into the blender and blend it. We cook peeled and chopped sweet potatoes in lightly salted water for about 10 minutes. Odsuszamy and we leave. In a separate pot / deeper pan mix the beans with 1/2 sauce, add the onion and almost the whole coriander. Add salt, pepper and lightly heat. Set aside. Warm
up the oven at 200 C in the meantime and put baking potatoes and
chopped red paprika on the baking paper and pour 1/4 of the sauce. We bake about 10-12 minutes. We put pre-cooked rice, black beans and sweet potatoes into a nice large bowl. Later, add the red pepper and the remaining coriander, add the avocado and pour all the rest of the sauce.