fot. Pintrest |
Burak to jedno z mniej docenianych warzyw o bardzo dużej zawartości witamin. Choć może się wydawać w smaku cierpki to odpowiednie jego przyrządzenie sprawia, że staje się niezwykle smaczną potrawą.
fot. Pintrest |
Carpaccio z buraka z kozim serem
Do przygotowania carpaccio będą potrzebne:
2 buraki
kilka listków świeżej rukoli
kozi ser
pistacje lub orzechy pinii w zależności od gustu
oliwa z oliwek
ocet winegret
sól i pieprz
Buraki ugotuj lub upiecz w folii w piekarniku. Orzechy w zależności jakie wybrałaś do przepisu upraż na patelni. Ostudzone buraki pokrój na cienkie plasterki. Układaj je na rukoli. Całość posyp pokruszonym serem kozim i wcześniej przygotowanymi orzechami. Tak przygotowane carpaccio skrop kilkoma kroplami octu i oliwy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
fot. Fotolia |
Rozgrzewający sok z buraka
2 buraki
2 jabłka
2 -4 marchewek
kawałek świeżego imbiru
opcjonalnie 100% sok z jabłek
Hummus z burakiem i olejem orzechowym
2 buraki
sok z połowy cytryny
2 łyżki pasty sezamowej
olej orzechowy
3 ząbki czosnku
sól himalajska
Ciecierzycę namocz przez noc. Odlej wodę, przepłucz ziarna pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości. Jeśli nie masz czasu na gotowanie ciecierzycy, możesz użyć gotowej z puszki. Buraki upiecz do miękkości w piekarniku i odstaw do wystygnięcia. Wszystkie składniki zblenuj na gładką masę. Hummus podawaj do ulubionych warzyw lub chrupkiego pieczywa fit.
Beet is one of the less appreciated vegetables with a very high content of vitamins. Although it may seem to taste tart, its proper preparation makes it extremely tasty.
beetroot, you can prepare many interesting dishes from traditional
borscht, sophisticated carpaccio, to dried snacks in the form of
healthy, fat-free crisps.
impact on improving the overall condition of our body, improve the
well-being and appearance of women in particular. How is this possible? First of all thanks to the presence of a large amount of antioxidants in beets. These, in turn, affect the improvement of skin firmness. Beets
are also a real treasury of minerals, among others magnesium, iron,
potassium, zinc, folic acid, vitamins C, B2 and B6, dietary fiber and
plant phytosterols.
other things, consumption of beets in various forms affects the
reduction of blood pressure, has anti-cancer effects, supports the
treatment of anemia by building platelets, helps restore the proper
alkaline-acid balance of the body, reduces the level of bad cholesterol
in the blood, adds energy, improves mood, improves skin condition, hair and nails. You will not believe it, but beetroot reduces the signs of fatigue and aging of the skin. So it is a perfect vegetable!
will see how simply and quickly you will prepare beetroot carpaccio
with goat cheese, a delicious beet-based warming drink or delicious
hummus.
Beetroot carpaccio with goat cheese
- 2 beets
- a few leaves of fresh rocket
- goat cheese
- pistachios or pine nuts depending on your taste
- olive oil
- ninegar
- salt and pepper
Warming beet juice
- 2 beets
- 2 apples
- 2-4 carrots
- a piece of fresh ginger
- optionally 100% apple juice
Hummus with beetroot and nut oil
To prepare hummus you will need:
- a glass of chickpeas
- 2 beets
- juice from half a lemon
- 2 tablespoons of sesame paste
- nut oil
- 3 cloves of garlic
- Himalayan salt
Chickpeas soak overnight. Drain the water, rinse the beans under running water and cook until tender. If you do not have the time to cook chickpeas, you can use ready-made cans. Boil the beets until tender in the oven and let them cool down. All ingredients bleed to a smooth mass. Add the Hummus to your favorite vegetables or crisp breads fit.