fbpx

DIETA WEGETARIAŃSKA NA MNIE DZIAŁA. MOŻE ZADZIAŁA TEŻ NA CIEBIE!

 


Czy Wy też chcecie się tak czuć?

Dieta wegeteriańska na mnie działa. Dzięki niej odzyskałam zdrowie.


Dziś krótko i na temat! Ja wybrałam zdrowie. Wybrałam piękno. Wybrałam lekkość i energię. Nie chcę już walczyć z migrenami, czuć się ospała, nie chcę mieć problemów ze snem. Dieta oparta w 80% na produktach pochodzenia roślinnego jest moim sposobem na piękne i czyste życie. Czy wiecie czym jest wegetarianizm? To nie jest ograniczenie, to raczej uwolnienie od złego. Dzięki takiej diecie jestem zdrowym i szczęśliwym człowiekiem! Mój mąż często mnie pyta: „Czemu jesteś taka szczęśliwa?” A ja odpowiadam: „Bez powodu! Po prostu jestem!” Dziś wiem, że jedząc dużo roślin możemy poprawić sobie jakość życia i więcej się uśmiechać. Życzę Wam kochani pozytywnego nastawienia każdego dnia! Bądźcie zdrowi, dbajcie o siebie i żyjcie jak najdłużej! Dieta to nie koniec świata – to tylko zmiana myślenia, a zdrowy zdrowy styl życia to wielka radość! Nie bójmy się zmian! Dania wegetariańskie są bardzo smaczne!
Dlatego spróbujcie moich pieczarek z nadzieniem orzechowo warzywnym i przekonajcie się sami!
– 8 dużych brązowych pieczarek lub 4 pieczarki portobello
Marynata: 
– sok z połówki cytryny
– 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
– 1 łyżka tamari
– 1/3 szklanki wody
Masa orzechowa:
– 3/4 szklanki orzechów włoskich
– 3/4 orzechów pini
– 2 szklanki świeżej bazylii
– 2 ząbki czosku
– 1 łyżeczka soli morskiej
– 2 i 1/2 łyżki płatków drożdżowych
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 1/2 szklanki surowej cukinii
Nastawcie piekarnik na 180C’. Wymieszajcie wszystkioe składniki na marynatę w jednym naczyniu i polejcie pieczarki. (Wcześniej obetnijcie nóżki.). Zostawcie na 15 min w marynacie. W międzyczacie przygotujcie masę. Wszystkie składniki oprócz cukinii wrzućcie do blendera i zmiksujcie. Przełóżcie masę do naczynia i wrzućcie drobno pokrojoną cukinię i wymieszajcie wszystko dokładnie.
Nałóżcie masę na środki pieczarek i włóżcie do piekarnika na ok 15-20 min. Podawajcie z zieloną sałatką!
Oto moje pyszne wegetariańskie danie!
Smacznego!
Love, Ewa

Photo by me
 
____________________________________
 
The vegetarian diet is very positive for me! Thanks to such a diet, I have changed, become younger, regained energy and health! I feel great about it? Do you want to feel like that too?
 
Today, short and to the point! I chose health. I chose beauty. I chose lightness and energy. I do not want to fight migraines anymore, I feel lethargic, I do not want to have sleep problems. An 80% diet based on plant-based foods is my way to a beautiful and clean life. Do you know what vegetarianism is? This is not a limitation, it is a release from evil. 🙂
Thanks to this diet I am a healthy and happy woman!
My husband often asks me: „Why are you so happy?” And I answer:”No reason! I’m just happy!”
Today I know that eating a lot of plants can improve our quality of life and make us smile more. I wish you all positive attitude every day! Be healthy, look after yourself and live as long as possible! Diet is not the end of the world – it’s just a change of thinking and  healthy lifestyle is a great joy! Let’s not be afraid of change! 
Vegetarian dishes are very tasty!
 
Therefore, try my mushrooms with nutty vegetable filling and see for yourself!
 
– 8 large brown mushrooms or 4 portobello mushrooms
Marinate:
– juice from a lemon half
– 1/2 teaspoon of garlic powder
– 1 tablespoon of tamari
– 1/3 glass of water
Nut paste:
– 3/4 cup of walnuts
– 3/4 pini nuts
– 2 glasses of fresh basil
– 2 cloves of garlic
– 1 teaspoon of sea salt
– 2 and 1/2 tablespoons of yeast flakes
– 2 teaspoons of olive oil
– 1/2 cup of raw zucchini
 
Set the oven at 180C ’. Mix all the ingredients for the marinade in one dish and sprinkle the mushroom. (Cut off the legs beforehand.). Leave the marinade for 15 minutes. In the meantime, prepare the paste.
All ingredients except zucchini put in a blender and mix. Put the paste into the dish and throw in the finely chopped zucchini and mix everything thoroughly.
Place the paste on top of the mushrooms and put them in the oven for 15-20 minutes. Serve with a green salad!
 
Here are my delicious vegetarian dish!
 
Bon Appetit!
 
Love, Ewa